ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівській залізниці запрацював перший переїзд з цифровою системою відеонагляду

|

Двадцять другого грудня у дослідну експлуатацію здано два залізничні переїзди, що знаходяться на території Львівської дирекції залізничних перевезень. Як передає прес-служба Львівської залізниці, вони розташовані на сімнадцятому кілометрі перегону Рудно-Мшана та третьому кілометрі перегону Львів-Рава-Руська (м.Львів, вул.Шевченка).

Перший з них обладнано дослідною цифровою системою відеонагляду, яка опробовується вперше на Укрзалізниці. Ця система транслює картинку у режимі реального часу на монітор чергового станції і автоматично реєструє порушення водіями автотранспортних засобів правил проїзду через залізничний переїзд. Крім того, фіксуються номери автотранспорту, формуються архіви даних про порушників. Інформація накопичується на жорсткому диску та періодично надається в ДАІ для вжиття необхідних адміністративних заходів. Організація системи відеонагляду передбачає два етапи: на першому здійснюється передача відеозображення черговому станції, на другому – разом із черговим по станції картинку про стан справ на переїзді одержуватиме і локомотивна бригада на дисплей, що знаходиться в кабіні локомотива. Технічне завдання на розробку системи відеонагляду за переїздами, що не охороняються та стендові випробування апаратури системи проведено Головним управлінням автоматики, телемеханіки та зв`язку. Виготовлення обладнання та монтаж здійснено спеціалістами київського ТОВ “Українські приватні системи”.

Другий переїзд оснащений трирівневою системою безпеки, яка включає загородження всієї проїжджої частини переїзду автоматичними шлагбаумами та систему блокування проїзної частини за допомогою загороджувального бар`єрного пристрою. Ця конструкція розроблена фахівцями проектно-технологічного конструкторського бюро Головного управління колійного господарства Укрзалізниці, а виготовляється Дніпропетровським стрілочним заводом. Ця подія відбулась у рамках програми впровадження на переїздах Укрзалізниці дослідної трирівневої системи безпеки, презентованої торік. Встановлення такої системи на одному переїзді коштує до півмільйона гривень. Після завершення дослідного етапу буде затверджено програму встановлення трирівневої системи безпеки на інших залізничних переїздах України.

На сьогодні в обслуговуванні залізниць знаходиться близько 6000 переїздів. Майже 4,5 тисячі переїздів обладнані засобами автоматики, близько 1,5 тисячі обслуговуються черговими по переїзду. За розпорядженням Кабінету міністрів України, розроблено Програму організації безпеки руху на автомобільних дорогах, вулицях міст, інших населених пунктів і залізничних переїздах на 2003-2007 роки. За цією Програмою, до кінця 2007 року всі залізничні переїзди планується облаштувати автоматичними засобами безпеки або перевести в розряд таких, що охороняються.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *