ОСТАННІ НОВИНИ

Проблеми НПК „Галичина” – проблеми усього нафтопереробного ринку України - Кірєєв

|

Проблеми,що виникли навколо НПК „Галичина” – це проблеми, які виникли на нафтопереробному ринку України загалом, про це сьогодні під час прес-конференції сказав голова ДПА України Олександр Кірєєв. За його словами, „весь нафтопереробний ринок України до минулого року був тіньовим і це не проблема однієї НПК „Галичина”, а усієї нафтопереробної галузі України”.

Він також додав: „Було багато фірм через які начебто транспортувалися навфтопордукти з Галичини. Наслідок: прибуток – 0, ПДВ – 0, а лише вимагають їм щось повертати”. „Я дуже скептично віднісся до досягнень по легалізації акцизу”, – зазначив головний податківець України.

Він вважає, що проблеми стосовно прибутку і ПДВ – не проблема одної НПК „Галичина”, а це проблема практично всієї галузі. „ПДВ і прибуток „з’їдається” через масу посередників, штучних фірм, які мають свої вже побудовані тіньові схеми”, – сказав пан Кірєєв.

Водночас голова ДПА у Львівській області Віталій Хилюк зазначив, що після його призначення він відвідав „Галичину” і під час розмови був ультиматум, що „або ми будемо партнерами, або ми не дамо працювати тіньовим шляхом”.

„Правда це чи ні, що схеми по акцизному зборі на НПК „Галичина” не використовуються, про що кажуть цифри, ми побачимо під час перевірки у наступному році”, – сказав пан Хиляк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *