ОСТАННІ НОВИНИ

Сендак закликав політорганізації не включали у свої лави колишніх членів „Соціальної справедливісті”

|

Голова Львівської обласної ради Михайло Сендак сьогодні звернувся до керівників львівських обласних організацій політичних партій національно-патріотичного спрямування, аби вони не включали у списки національно-демократичних сил вчорашніх членів фракції „Соціальна справедливість”. Текст звернення подаємо повністю:

«Особливістю цього виборчого процесу є те, що він, окрім виборів до сільських та селищних рад, проходить за пропорційною системою. Гравцями на «політичній сцені» країни та в регіонах стають політичні партії. Саме на них лягає відповідальність за визначення майбутніх пріоритетів розвитку держави, областей, районів, міст. Саме від лідерів політичних партій, партійного активу, усіх рядових членів партій залежить те, щоб до місцевих рад були обрані достойні люди, які своєю життєвою позицією відстоювали засади демократичного державного ладу.

Надзвичайно відповідальним моментом виборчої кампанії є формування списків кандидатів до усіх рад усіх рівнів. На жаль, сьогодні цей процес є найбільш утаємниченим для громадськості. Людям не зрозумілі критерії потрапляння того чи іншого претендента до партійного списку, професійні, ділові, морально-етичні якості кандидатів у депутати. Як відомо, вже сьогодні у ряди національно-патріотичних партій влились колишні представники антинародного режиму Кучми-Медведчука. Ті, які ще нещодавно знущались над нами, мовчки потурали минулій владі, сьогодні хочуть на „плечах” демократів, часом і за певні фінансові преференції, потрапити до місцевих рад. Цього не можна допустити! Подібні дії будуть зрадою Помаранчевій революції, зрадою ідеалам Майдану, зрадою вірі і надії мільйонів українців у демократичну і правову державу.

Вважаю, що принциповим є те, щоб у списки національно-демократичних сил не потрапили вчорашні члени фракції „ Соціальна справедливість”. Адже ці депутати за час роботи обласної ради IV -го демократичного скликання продемонстрували цілковиту зневагу до своїх виборців, інтереси яких вони були зобов ’язані представляти у найвищому представницькому органі Львівщини.

Закликаю лідерів усіх обласних організацій політичних партій формування партійних списків здійснювати прозоро та інформувати про потенційних кандидатів засоби масової інформації та виборців Львівщини, як цього вимагає стаття 11 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *