ОСТАННІ НОВИНИ

Цього року на Львівській залізниці загинуло шість осіб

|

Протягом попередніх одинадцяти місяців на Львівській залізниці виникло 23 ДТП, в яких загинуло шість осіб і травмувалось одинадцять. Про це повідомила прес-служба Львівської залізниці.

Як повідомив прес-центру заступник начальника залізниці-головний ревізор з безпеки руху поїздів і автотранспорту Львівської залізниці Євген Талоха, протягом 11 місяців цього року на залізничних переїздах сталося 23 дорожньо-транспортні пригоди (ДТП), це лише на два випадки менше, ніж за аналогічний період минулого року. Кількість загиблих у ДТП залишилася незмінною , проте поменшало травмованих на 13 осіб .

За статистикою, найбільше дорожньо-транспортних пригод зафіксовано у другій половині тижня – з середи по п’ятницю. Час скоєння ДТП припадає, в основному, на період з 11 до 12 години та з 18 до 19 год ини . Більшість водіїв, що скоїли ДТП, були у віці до 35 років.

70 відсотків від загальної кількості ДТП сталися на переїздах, що функціонують без чергового та обладнані сигналізацією.

Керівництво зазначи ло , що всі дорожньо-транспортні пригоди, що трапилися на переїздах Львівської залізниці впродовж 11 місяців цього року , були скоєні з вини водіїв автотранспортних засобів, про що свідчать акти, складені спільно з працівниками Державтоінспекції. При цьому, вісімдесят відсотків винуватців ДТП – приватні фізичні особи та їх транспортні засоби. Це дає підстави зробити висновок, що водії-порушники не проходили спеціальних інструктажів щодо проїзду через залізничні переїзди. За статистикою, причиною аварій на залізничних переїздах найчастіше є неуважність водіїв автотранспорту та нехтування ними Правил дорожнього руху, зокрема на перетині колії з автошляхами. Ця проблема для залізниці і надалі залишається актуальною, а відтак, однією з пріоритетних у плані постійних заходів щодо її локалізації – покращення умов безпеки на зазначених ділянках та запобігання непередбачуваним випадкам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *