ОСТАННІ НОВИНИ

На Рава-Руській митниці пластунам передали Віфлеємський вогонь

|

Сьогодні в пункті пропуску „Рава-Руська-Хребенне”, що на Львівщині членам Національної Скаутської Організації України (пластунам) польські харцери офіційно передали Віфлеємський вогонь. Повідомила прес-служба Державної митної служби.

Передачу Віфлеємського вогню благословили Львівський Римсько-Католицький Митрополит кардинал Мар`ян Яворський, Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет та Верховний Архієпископ Митрополит Кардинал Кир Любомир Гузар.

Вогонь приходить до нас за допомогою “скаутської естафети”, започаткованої австрійськими скаутами, які запалюють свої свічечки у Віфлеємі і розповсюджують Світло як символ миру, любові, братерства, єдності скаутів всього світу. Далі пластуни передають цей вогонь до церков, звідки він поширюється до віруючих.

Вогнем з Віфлеєму люди можуть запалити свічки вдома на Святу Вечерю. Крім того, Вогонь заносять до дитячих будинків, лікарень, щоб ті, що перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Віфлеємської зірки. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до 19 січня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *