ОСТАННІ НОВИНИ

Ярослав Кендзьор може виставити рахунки Кремлю

|

Голова ЛОО НРУ, народний депутат Ярослав Кендзьор вважає, що газовий шантаж з боку Росії є „істерично-історичною реакцією Кремля на незалужену позицію керівниутва України, передає прес-служба НСНУ. “Нафтовий шантаж Росії – історично-істерична реакція Кремля на незалежну позицію українського керівництва, в першу чергу Президента України Віктора Ющенка” – цитує слова нардепа прес-служба.

“Не маючи інших важелів впливу на Україну, Росія їх активно використовує. Цьому, до речі, ми завдячуємо попередньому керівництву країни, яке нічого не зробило для того, щоб знайти альтернативні джерела енергопостачання”, – сказав він.

“Ми звичайно згодні платити по світовим цінам, так диктує ринкова економіка. Але давайте світові ціни та ринкові відносини використовувати скрізь. В усіх напрямках наших з Росією стосунків. І за транспортування газу – світові ціни, і базування Чорноморського флоту, і не соромитися вимагати від Росії повернути 136 мільярдів вкрадених людських заощаджень. Цього, до речі, вистачить щоб заплатити за нафту і за газ”, – сказав Кендзьор.

Він вважає, що нарешті треба виставити Росії претензії, як єдиному правонаступникові Радянського Союзу, і, зокрема, рахунок за знищених десятки мільйонів українців. “Якщо ми такий рахунок виставимо, то вони будуть обережніше ставитися до України зі своїми претензіями”, – наголосив Кендзьор.

Також народний депутат нагадав про існування договору про нерозповсюдження ядерної зброї, згідно якого Україна відмовилася від цієї зброї взамін на гарантії безпеки з боку ядерних держав. Гаранти цього договору, зокрема, США, Китай та Росія повинні забезпечувати неможливість економічного тиску на Україну. “Тепер один з гарантів безпосередньо цим тиском і займається. Якщо так буде продовжуватись, то ми змушені будемо захищатись самі”, – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *