ОСТАННІ НОВИНИ

Батенко зустрівся з Генеральним секретарем Асамблеї європейських регіонів

|

Генеральний секретар Асамблеї європейських регіонів Клаус Кліп прибув до Львова учора. Зараз він знайомиться з містом а також проводить зустрічі з керівниками міста та області. Як повідомляє прес-служба ЛОДА, сьогодні Клаус Кліп мав тривалу розмову із заступником голови Львівської обласної державної адміністрації Тарасом Батенком.

Під час зустрічі гість розповів про принципи діяльності Асамблеї єврорегіонів, що базуються на „Декларації щодо регіоналізму в Європі”. Клаус Кліп також висловив своє захоплення побаченими у Львові архітектурними старожитностями.

„Ваше місто внесено у список історичної спадщини ЮНЕСКО, – сказав гість. – Однак у Європі про це мало хто знає”. Відтак він запропонував влаштувати презентацію Львова на одному із найближчих засідань комісії Асамблеї, яка опікується архітектурними пам’ятками.

Генеральний секретар Асамблеї європейських регіонів також обговорив з представником облради програму обміну випускниками вузів „Євроодіссей”, проекти, що допомагають розвивати туризм, підвищувати кваліфікацію управлінців, які працюють в органах влади на регіональному рівні.

Заступник голови ОДА Тарас Батенко у свою чергу зазначив, що владу Львівщини передусім цікавить співпраця з комісією „Д” Асамблеї, завданням якої є розбудова міжрегіональних культурних контактів. Обласна влада, з а його словами, також готова реалізувати програму обміну студентами та випускниками вищих навчальних закладів, співпрацювати із структурами, що розвивають туризм.

На зустрічі було досягнуто домовленості, що за зв’язки з Асамблеєю в галузі культури буде відповідати радник голови ОДА Зеновій Мазурик.

Тарас Батенко запросив Генерального секретаря Асамблеї єврорегіонів Клауса Кліппа на святкування 750-річчя Львова, що відбудуться у жовтні 2006-го року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *