ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщині пташиний грип поки не загрожує

|

Сучасне імуно-ферментне обладнання у обласній ветеринарній лабораторії Львова, достатня кількість спеціалістів у районах та сезон, коли немає перелітних птахів поки дозволяють зменшити загрозу проникнення пташиного грипу на Львівщину, про це сьогодні під час в иїзного засідання Львівського прес-клубу реформ на тему: „Як відбувається ветеринарний контроль за профілактикою пташиного грипу” повідомивначальник Львівського обласного управління ветеринарної медицини Богдан Куртяк.

„На Львівщині зараз є 24 птахофабрики, на яких кількість птахів коливається від 800 голів до 195 тисяч і тому наші спеціалісти, яких у кожному районі є від 30 до 50 кожного дня звітують про ситуацію на даній території області, а ми вже в свою чергу даємо оцінку епізодичній ситуації”, – сказав пан Куртяк.

За його словами, у області діє надзвичайна протиепізотична комісія, яка розробляє ряд заходів щодо застереження пташиного грипу.

Як повідомив директор Львівської обласної державної лабораторії ветеринарної служби Роман Сімонов: „Основними місцями ризику на даний момент є місця продажі живої птиці, тобто ринки, птахогосподарства відкритого типу танебезпечні внутрішні водойми, де може контактувати дика водоплаваюча птиця із домашніми водоплаваючими”.

На думку головного ветеринара області, на Львівщині найнебезпечнішими є Самбірський та Пустомитівський райони, в яких найбільше розвинене птахівництво.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *