ОСТАННІ НОВИНИ

Присутність УГКЦ у Києві сприятиме міжконфесійному діалогові – Любомир Гузар

|

Перенесення осідку Глави Української Греко-Католицької Церкви до столиці України сприятиме міжконфесійному діалогові – про це Верховний Архієпископ Києво-Галицький Блаженніший Любомир Гузар заявив сьогодні на прес-конференції у Києві. Про це повідомив прес-секретаріат Глави УГКЦ.

Блаженніший Любомир констатував, що до сьогоднішнього дня всі спроби на шляху досягнення єдності між Церквами були невдалими. Однак, на його думку, перенесення осідку УГКЦ до Києва і будівництво Патріаршого собору Воскресіння Христового служитиме справі зближення Церков. Оскільки це дає більше можливостей для зустрічей та для опрацювання концепції майбутнього об’єднання.

«Нам бракує візії можливого об’єднання. Як ми його собі сьогодні уявляємо? Або всі греко-католики приєднуються до Православної Церкви і стають православними, або всі православні приєднуються до Греко-Католицької Церкви і стають греко-католиками? А це не єдиний варіант. Є інші можливості. Ми лише почали робити перші кроки, які могли б привести до такої розв’язки, де ніхто нічого, що в нього є доброго, не втратив би, а однак всі ми перебували б у повному сопричасті. Так, як цього хоче Ісус Христос», – сказав Глава УГКЦ.

За словами Блаженнішого Любомира, сьогодні, як засвідчують фахівці, вже виконано 2/3 від всього об’єму робіт будівництва храму. Так зокрема за ці роки зведено стіни, встановлено п’ять куполів, освячено їхні хрести. Також вже встановлено на своєму місці хрест центрального купола.

Крім цього, було вибудовано цокольний поверх майбутньої патріаршої резиденції зі всіма необхідними комунікаціями. У ці дні ведуться роботи із монтування металевого каркасу центрального склепіння храму. Ця металоконструкція вже виготовлена на одному із підприємств України. У подвір’ї заводу вона займає площу діаметром 20 метрів, а висотою рівна із 4-х поверховим будинком. Тепер ця конструкція частинами перевозиться на будівельний майданчик і збирається разом. Всі роботи із монтування металевого каркасу центрального склепіння храму будуть завершені до кінця березня 2006 року, а завершити будівництво собору планується через два роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *