ОСТАННІ НОВИНИ

Несанкціонована торгівля заполонила місто

|

Міська влада не може впоратися з ліквідацією несанкціонованої торгівлі. Як повідомив начальник відділу торгівлі управління промисловості та підприємництва Львівської міської ради Михайло Задорожний, функції з ліквідації стихійної торгівлі покладено на провоохооронні органи, однак вони не справляються зі своїм завданням.

Відтак Михайло Задорожний на сьогоднішньому засіданні міського виконавчого комітету звернувся до членів виконавчого комітету з проханням скасувати ухвалу Львівської міської ради, яка забрала від голів райадміністрацій повноваження щодо контролю над розвитком роздрібної торгівлі.

На його думку, це лише призвело до збільшення кількості об’єктів несанкціонованої торгівлі. Для прикладу він навів дані, отримані під ча минулотижневого рейду на ринку „Привокзальний”. Так, за словами М.Задорожного, під час рейду було виявлено понад 130 об’єктів несанкціонованої торгівлі.

Нагадаємо, міська рада Львова вже наклала мораторій на малі архітектурні форми, припинивши з першого грудня прийом заяв на спорудження нових кіосків. Управління архітектури спільно з районними адміністраціями міста тепер зобов’язане провести їх інвентаризацією, впорядкування та узаконення.

Сьогодні у Львові є близько трьох тисяч об’єктів торгівлі, 40 ринків, 2,5 тисячі кіосків та близько трьох тисяч торгових яток.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *