ОСТАННІ НОВИНИ

Програма збереження історичного середовища Львова під загрозою зриву

|

Комплексна програма збереження історичного середовища Львова, яка розрахована до 2007 року, під загрозою зриву. Як повідомив начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Андрій Левик, цього року на її виконання з міського бюджету було виділено лише 47% необхідних коштів.

„Якщо б не кошти, які виділила держава на підготовку до святкування 750-річчя Львова, програма цього року була б невиконана”, – сказав він. За його ж словами, у проекті бюджету на наступний рік на збереження історико-архітектурної спадщини Львова передбачено також недостатню суму – 10 мільйонів гривень.

Тому Андрій Левик звернувся до членів виконкому з проханням почати розробку програми на наступні роки, але вже з урахуванням джерел фінансування.

Він також повідомив, що у 2006 році найважливішими об’єктами реставрації будуть Каплиця Боїмів, Драматичний театр ім.М.Заньковецької, житловий квартал по вулиці Шевській, бібліотека на площі Галицькій, “Високий Замок” та інші.

Під час обговорення звіту начальника міського управління охорони історичного середовища, члени виконавчого комітету доручили йому до наступного засіданя підготувати конкретний перелік об’єктів, які реставруватимуть у наступному році, щоб закласти відповідні кошти на кожну з пам’яток.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *