ОСТАННІ НОВИНИ

Треба припинити жити в ілюзіях – Шурма

|

Народний депутат України від Львівщини, секретар Львівської обласної організації СДПУ(О) Ігор Шурма прокоментував українсько-російський газовий конфлікт. Він заявив, що Президент України повинен піднятися над ангажованістю обраного вектору, і якщо сьогодні інтереси України знаходяться на сході, то він зобов`язаний йти на переговори, шукати точки дотику, а не сутичок, і змінювати пропозиції у 220 доларів. Про це повідомляє офіційний сайт СДПУ(О).

„Якщо у російської сторони викликають ідіосинкразію поява голови НАК „Нафтогаз України” Івченка чи керівника Міністерства закордонних справ, значить Президент повинен зробити все, щоб ці люди не дратували переговорний процес. Треба забути про ціну у 50-60 доларів. Це одностайно. Треба дивитися за якими цінами живе Європа та адаптувати українську дійсність, економіку та політичну ситуацію до тих цін. Бо не може бути так, що ми хочемо інтегруватися у Європейський союз, а ціни маємо як пільгова російська автономія. Такого не буде. Треба припинити жити в ілюзіях”, – сказав Ігор Шурма.

Нагадаємо, що “Газпром” вирішив відмовитися від “компромісної” ціни на газ для України на 2006 рік у розмірі 160 доларів за 1 тис. куб. м і тепер наполягає на повному переході на ринкові ціни для України, які на даний момент складають 220-230 доларів за 1 тис. куб. м.

У свою чергу, заступник голови правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Лопушанський заявив, що нова ціна на газ є неприйнятною для України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *