ОСТАННІ НОВИНИ

Шкіль пропонує приймати бюджет постатейно

|

Парламентська фракція Блоку Юлії Тимошенко не буде підтримувати проект бюджету на наступний рік і пропонує приймати його шляхом постатейного голосування. Про це повідомив народний депутат від Львівщини, член фракції БЮТ Андрій Шкіль, повідомляє офіційний сайт БЮТ.

„Постатейне голосування дасть можливість прийняти ті ключові статті, які є вирішальними для бюджету”, – сказав він. Зокрема, за словами Шкіля, це статті, які відносяться до соціальної сфери, а також до питань, пов`язаних із можливим підвищенням цін на газ.

Парламентарій відзначив, що цей момент обов`язково потрібно врахувати в бюджеті й розраховувати його, виходячи із ціни не $60, а хоча б $120 за тисячу кубометрів. Якщо ціна буде вищою, різницю, на його думку, можна буде покрити через дефіцит бюджету.

Андрій Шкіль не вважає постатейне голосування затягуванням процесу прийняття бюджету. Процес протискання, за його словами, може бути не менш тривалим. Водночас, депутат упевнений, що постатейне голосування, якщо його почати зараз, дозволить розблокувати процес і прийняти бюджет після Нового року.

«На те, щоб прийняти бюджет у цілому сьогодні, голосів однаково не вистачить», – прогнозує він. Імовірність прийняття головного фінансового документа країни в цілому через тиждень парламентарій оцінює в 10%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *