ОСТАННІ НОВИНИ

23 грудня суд вирішуватиме долю тарифів на воду у Львові

|

Тариф на воду у Львові 1,8 грн. є незаконним, про це сьогодні під час прес-конференції заявив голова правління Асоціації платників податків у Львівській області Теодор Дяків, проте директор ЛМКП „Львівводоканал” Михайло Винявський закликав львів’ян сплачувати вказаний тариф поки рішення суду не скасує рішення Львівського міськвиконкому щодо даної ціни на воду.

Незаконність ціни 1,8 грн., за словами Т. Дяківа, полягає у тому, що він встановлений „Львівводоканалом” на основі незаконно встанленого тарифу 1,57 грн. „Проте львів ’ яни мусять сплачувати 1,8 грн. доти, доки суд не скасує рішення Львівського міськвиконкому про встановлення цього тарифу”, – сказав він.

В свою чергу М. Винявський зазначив, що підвищенню тарифів сприяла та ситуація, що львів’яни вимагають розширення графіку подачі води, а для цього «Львівводоканал” не має таких обігових коштів. „Щоб покращити ситуацію із подачею води ми мали почерпнути кошти або із міського бюджету, або із державного бюджету, або від споживачів, – сказав Михайло Винявський, – логічно, що ні держбюджет, ні міський бюджет коштів не виділяє і ми звернулись до споживачів”.

Зі свого боку екс-голова ЛОДА та радник міського голови Львова Олександр Сендега зазначив, що проблему можна вирішити лише тоді, коли влада усвідомить причину конфлікту та висловив думку щодо „проведення аудиту економічного розрізу цієї ситуації”. „Перед тим як встановити той чи інший тариф треба проводити його масове обговорення та знаходити способи виконання рішення суду”, – сказав О. Сендега.

Різницю між 1,15 грн та 1,8 грн., яку львів’яни поки мають переплачуватиможливо потім поверну, проте як і коли невідомо. „Зараз Зеновієм Сіриком створено дві комісії, одна з яких вивчатиме юридичний бік проблема, а інша економічний, – сказав О. Сендега, – Обидві комісії мають вивчити правомірність цієї ситуації та прийняти рішення про шляхи вирішення проблеми і повернення коштів, які львів’яни переплатили за цей період зокрема”.

Після судового засідання, яке відбудеться 23 грудня, де виконувач обов’язки міського голови Зеновій Сірик замість екс-голови Буняка буде в якості відповідача, доля тарифів букде можливо вирішена, бо Т. Дяків не виключає подальші оскарження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *