ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник здогадується, що Сенчука «замовили» львівські бізнесмени

|

Голова ЛОДА Петро Олійник здогадується про те, що замовником убивства екс-губернатора Львівщини Степана Сенчука була одна з двох фінансово-промислових груп Львівщини. Про це він сказав в інтерв’ю сайту «Главред».

«Я думаю, що й убивство Сенчука, і нібито самогубство Георгія Кірпи, що теж був вихідцем зі Львова – це, крім вся іншого, гра на зниження впливу галицьких фінансово-політичних груп. Адже, за великим рахунком, у нашій державі дуже багато чого пов’язано на грошах», – сказав він.

«Убивство – виклик позитивним процесам, що відбуваються сьогодні в державі. Як би то не було, але відбувається поступове відновлення й оздоровлення системи управління, йде декриміналізація, можна говорити про більш прозору роботу податкової тощо. Це стосується, зокрема, і Львівщини.

Відповідно людям старої системи, що дала їм владу і капітали, такий стан справ абсолютно не подобається: вони звикли жити в тіні, звикли вважати область своєю вотчиною, тому і не змогли упокоритися з тим, що усе змінюється», – вважає голова ЛОДА.

«Коли мені говорять, що є версія убивства Сенчука через конкурс на санацію заводу „Сільмаш”, я відповідаю: можливо», – сказав Олійник. «Але врахуйте: завод, у якого було 82 гектари землі і колосальна кількість приміщень, хотіли “взяти” усього за 16 мільйонів гривень! А ми не дали цього зробити. Безумовно, Степан Романович Сенчук не був членом команди, що виграла конкурс. Єдине, що можу вам сказати: напевно, вперше в історії Львівської області це був абсолютно прозорий інвестиційний конкурс», – додав він.
Олійник також повідомив, що слідство у справі про вбивство Сенчука просунулось «досить далеко», передає proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *