ОСТАННІ НОВИНИ

Внаслідок перевірок податківці донарахували 215 мільйонів гривень податків

|

Начальник управління контрольно-перевірочної роботи ДПА у Львівській області Марія Чуйко 13 грудня під час чергового засідання Громадської колегії при ДПА у Львівській області повідомила про результат перевірок підрозділів контрольно-перевірочної роботи податкових органів. Повідомив прес-центр ДПА у Львівській області.

М. Чуйко також розповіла про роботу підрозділів контрольно-перевірочної роботи податкових органів, які здійснюють безпосередні контакти з платниками податків у ході перевірок. За її словами, зусилля підрозділів контрольно–перевірочної роботи сьогодні сконцентровані на проведенні перевірок двох груп платників податків. Перша – суб’єкти господарювання “сірого” та тіньового сектору, до яких застосовуються жорсткі адекватні заходи. Друга – великі платники податків, які при значних обсягах валових доходів (понад 200 млн. грн.) сплачують до бюджету незначні суми, використовуючи при цьому схеми мінімізації податків. Згідно з планом-графіком проведення документальних перевірок на січень-листопад 2005 року заплановано та проведено 2931 комплексну документальну перевірку.

За наслідками проведених перевірок упродовж січня – листопада цього року пред’явлено до сплати податків та інших платежів разом із фінансовими санкціями в сумі 215,3 мільйонів гривень, зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування по податку на прибуток на 48,5 мільйонів гривень, попереджено безпідставне відшкодування з бюджету податку на додану вартість в сумі 64,7 мільйонів гривень. Із донарахованих сум до Зведеного бюджету мобілізовано 47244,2тисячгривень та 45855,1тисячігривень до Державного бюджету.

Керівництво ДПА у Львівській області заслухало всі пропозиції членів Колегії стосовно питань, включених до порядку денного, та пообіцяло скерувати їх у вищі інстанції для врахування в подальшій роботі податкової служби.

Наступне засідання Громадської колегії при ДПА у Львівській області відбудеться наприкінці січня наступного року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *