Львівська ОДА спростовує звинувачення Федоришина

|

Прес-служба Львівської обласної державної адміністрації оприлюднила заяву, в якій спростовує будь-яку причетність керівників ЛОДА до корупційних дій і до вчинення протиправних дій, про які йдеться в оприлюднених генеральним директором ФК „Карпати”, власником концерну „Богдан” і кандидатом на посаду міського голови Львова Богданом Федоришином записах розмов. Текст заяви подаємо повністю:

”У засобах масової інформації поширюється інтерв’ю, у якому

генеральний директор ФК „Карпати”, власник концерну „Богдан” і кандидат на посаду міського голови Львова Богдан Федоришин знову звинувачує керівництво області у причетності до корупційних дій та вимагає, аби голова Львівської ОДА дав свідчення у справі вбивства Степана Сенчука. У зв”язку з цим повідомляємо наступне:


1. Жоден із керівників Львівської обласної державної адміністрації, призначених на посади у 2005 році, не має ніякого стосунку до вчинення протиправних дій, про які йдеться в оприлюднених п. Богданом Федоришиним записах розмов.

2. Голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник вже неодноразово заявляв, що він надав слідчим органам, які розслідують резонансне вбивство екс-губернатора та підприємця Степана Сенчука, всю інформацію, якою він володіє у цій справі. Задля швидшого розкриття злочину він готовий і надалі співпрацювати із представниками правоохоронних органів. Вважаємо, що у подібних ситуаціях саме так повинен чинити кожен громадянин України, у тому числі і п. Богдан Федоришин, який, як випливає із його інтерв’ю, має що розповісти слідчим органам.

3. Львівська обласна державна адміністрація знову звертається до Львівської обласної прокуратури, Управління Служби Безпеки України у Львівській області, Управління Міністерства внутрішніх справ у Львівській області з проханням розслідувати правові підставі та обставини запису розмов, оприлюднених п. Богданом Федоришиним, встановити особи, голоси яких записані, а також перевірити достовірность інформації, про яку ідеться в записаних розмовах.

4.Просимо журналістів виважено поставитися до висвітлення тем, які нав’язує для публікацій та обговорення один з претендентів на посаду міського голови Львова”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *