ОСТАННІ НОВИНИ

УКУ організовує „Різдво разом”

|

Український Католицький Університет у співпраці з іншими навчальними закладами Львова здійснює акцію „Різдво Разом” для того, щоб сотні студентів, школярів та їх наставників зі Сходу мали нагоду спільно відзначити Різдвяні свята в гостинних родинах Західної України.

Акція “Різдво разом” відбудеться з 6 по 9 січня. Очікується, що різдвяні гості прибуватимуть вранці 6 січня (або ще ввечері п’ятого січня, якщо цього вимагатимуть обставини). Цього дня кожна родина готується до врочистої Святої Вечері, яка почнеться з появою першої зорі. Будемо вдячні, якщо вам захочеться допомогти господині приготувати дванадцять пісних страв, зокрема ліпити вареники, терти мак чи замішувати кутю. Вже з вечора шостого січня у хатах і по церквах співають колядки, а перші колядники – це переважно діти – віншують господарів та їхніх гостей із миром і щастям.

Сьомого січня учасники матимуть нагоду взяти участь у святкових богослуженнях у храмах своєї Церкви або ж разом із господарями. Цього дня учасники продовжать святкове родинне спілкування, а також напевно стануть свідками не одного вертепного дійства, що його відтворюватимуть дорослі й діти.

Восьмого січня учасників очікуватимуть в обласних центрах, де відбудуться паради вертепів з усієї Галичини та концерти українських виконавців. Цей феєрверк кольорів, масок, колядок, жартів не залишить нікого байдужим.

День від’їзду залежить від обставин кожної гостьової групи. Учасники зможуть виїхати уже восьмого січня увечері, а можуть ще залишитись до наступного дня, тобто до дев’ятого січня. Повідомляє сайт „Молодіжна правда”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *