ОСТАННІ НОВИНИ

У витоках Дністра хочуть створити національний парк

|

Національний парк у регіоні формування річки Дністер хочуть створити представники Турківського та Старосамбірського районів, повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Старосамбірської районної ради Олег Паска.

Підставою для утворення такого парку є те, каже О.Паска, що на території обох районів відбувається формування басейну Дністра – однієї із найбільших рік України – а незаконна вирубка лісу спричиняє негативний вплив на цей процес. “Якби ми отримали статус національного парку, то така інтенсивна вирубка була б припинена” – сказав він.

За його словами, минулого тижня відбулася зустріч з науквоцями, які накреслили план робіт для облаштування національного парку. “Кошторис цих робіт – близько ста тисяч гривень, але ми спільно ці кошти знайдемо, щоби до осені наступного року закінчити всі роботи” – сказв О.Паска. Окрім того, Старосамбірська районна рада звернулася до РНБО з пропозицією провести визне засіданя на території району власне з приводу негативного впливу несанкціонованої вирубки лісу на Дністер, однак відповіді на цю пропозицію ще не дочекалася.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *