ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині експерементують із пенсійним страхуванням

|

Експеримент із створення автоматизованої системи Накопичувального фонду загальнообов ’язкового державного пенсійного страхування розпочався в Сокальському та Жидачівському районах з 1 грудня цього року відповідно до постанови Кабінту Міністрів України. Триватиме він до 1 жовтня 2006 року. Про це сьогодні під час прес-конфренеції повідомив начальник головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Олександр Другов.

За його словами, Львівщина як територія для проведення експерименту вибрана не випадково, адже тут зосереджений високопрофесійний контингент працівників. Відтак цей експеримент має стати практичним кроком до запровадження на вседержавному рівні другого рівня пенсійної системи – накопичуальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

До експерименту залучнеі всі підприємства на території двох районів. Зокрема в Жидачівському районі до нього залучені близько 13 тисяч осіб, 1 тисяча 260 підприємств, 526 з яких юридичні особи. В Сокальському районі до експерименту залучено близько 22 тисяч осіб, 1 тисяча 125 підприємств, 726 з яких юридичні особи.

Наразі в цих районах проводиться роз’яснювальна робота з працедавцями щодо нової системи пенсійного страхування, також проводиться вдосконалення звітності, яка відтепер прийматиметься лише в електронному варіанті безпосередньо від підприємств.

Власне закупівля належного програмного забезпечення і є однією із пробем автоматизованої системи Накопичувального фонду загальнообов ’язкового державного пенсійного страхування. За словами пана Другова, її вартість наразі невідома, проводиться відповідний тендер, але, для прикладу, в Польщі таке програмне забезпечення обійшлося державі в 650 мільйнові доларів США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *