ОСТАННІ НОВИНИ

Газові переговори з росіянами закінчаться безрезультатно - Гудима

|

Безрезультатно, на переконання голови парламентського підкомітету з питань газової промисловості Комітету з питань ПЕК, заступника голови Української народної партії Олекси Гудима закінчаться нинішні українсько-російські переговори щодо співпраці у газовій сфері. Таку безрезультативність він пов ’ язує з “пом’якшенням висловлювань політиків напередодні новорічних свят” і наголошує, що “питання не в газі, а в шляху України, який вона вибрала разом з Президентом Ющенком”. За цей шлях, наголошує Олекса Гудима, “Україні доведеться розплачуватися не газом, а швидкими рухами до ЄС в питаннях євроінтеграції”. Про це повідомляє прес-служба УНП.

У цьому контексті, Олекса Гудима виступає за перехід на світові ціни на газ, однак, зауважує він, “не за місяць – два, а хоча б за два-три роки”. “Всі повинні усвідомити, що в Європі нас не чекає манна небесна у вигляді дешевого газу, нафти, електроенергії. Якщо ми перейдемо впродовж кількох років на світові ціни на газ, можливо в Україні зрозуміють, що на першому місці повинна бути економія енергоресурсів. Тобто, якщо ми йдемо до Європи, то не повинні заглядати в рот росіянам”, – наголосив він.

Олекса Гудима вкотре зазначив, що “енергетична безпека – це, перш за все, усвідомлення того, що ми повинні мати декілька джерел енергопостачання”. “Коли говоримо про газ, повинні пам‘ятати про нафту, яку Росія заблокувала нам минулого року, закривши в прямому напрямку Одеса-Броди і створивши проблеми не тільки собі, а й світові. Тож українська сторона на переговорах має наголошувати, що Росії доведеться усвідомлювати: далі закривати Україні шлях до Європи через транспортування каспійської нафти неможливо”, – додав він. Повідомляє „Гаряча лінія”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *