ОСТАННІ НОВИНИ

Затверджено проект скульптури пам’ятника Степанові Бандері

|

Художня рада під час учорашнього виїзного засідання на кераміко-скульптурну фабрику затвердила проект скульптури пам`ятника лідерові ОУН Степанові Бандері, який споруджується у Львові. Члени ради високо оцінили майстерність скульптора Миколи Посікіри.

Пам`ятник давно є проблемою для львів`ян і оргкомітету, оскільки лише для визначення проекта, з яким би погодилось журі, довелось проводити сім конкурсів, деякі з них у два тури.

Останній проект, до якого рішення журі було позитивним, викликав нападки з боку інших митців, які вважали себе незаслужено непоміченими. Проте оргкомітет та благодійний фонд, яким керує поет-політв`язень Ігор Калинець, рішуче взяли курс на встановлення проекта, обраного журі, незважаючи на його скромне фінансування.

Минулого року було залито 260 кубометрів бетону у фундамент колонади, яка сягатиме 34 метри і символізуватиме тріумфальну арку, а також закладено фундамент під постамент скульптури.


Висота погодженої скульптури сягатиме восьми метрів. Згідно з планом робіт і фактичним фінансуванням цього року повинні встановити іще частину арматури для колонади, передає Майдан-Інформ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *