ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині порушено 6 справ щодо незаконного переправлення осіб через кордон

|

Співробітники УСБУ у Львівській області останнім часом виявили значну кількість правопорушень при оформленні виїзних документів та віз до країн Європейського Союзу для громадян України та іноземців-вихідців з країн СНД. Протиправний механізм втілювали у життя деякі львівські туристичні фірми, які фальсифікували виїзні документи – “шенгенські” візи та закордонні паспорти громадян України, Литви, Латвії, Польщі та Росії. Про це повідомили «proUA» в прес-службі СБУ.

Протягом року слідчим відділом Управління було порушено 6 кримінальних справ стосовно громадян України та іноземців за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст.332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), частину яких уже скеровано до суду.

У минулому році за скоєння таких злочинів судами Львівської області на строки від одного до п’яти років ув’язнення було засуджено шість осіб.

Ділки працювали за певною схемою: вони офіційно відправляли громадян України до сусідньої Польщі, а вже звідти пропонували мандрувати із закордонними паспортами інших держав з переклеєними фотокартками.

У більшості випадків при спробі в’їхати до Німеччини, Франції, Італії чи до будь-якої іншої країни Західної Європи з фальшивими документами наших співвітчизників затримують іноземні правоохоронні органи та притягують до кримінальної відповідальності.

Після відбуття покарань наших громадян депортують з оформленням відповідної процедури (внесенням установчих даних особи до списку небажаних осіб, зняття відбитків пальців тощо), що у подальшому взагалі унеможливлює відвідування ними країн ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *