ОСТАННІ НОВИНИ

Розпочато розробку ТЕО для будівництва нафтопереробного заводу у Бродах

|

Інститут “Гірхімпром” розпочав розробку техніко-економічного обгрунтування для будівництва нафтопереробного комплексу у Бродах, повідомив сьогодні під час прес-конфернції генеральний директор ЗАТ “Бродагроойл” Сергій Мацишин.

За його словами, підприємство планує закінчити розробку проектної документації до літа наступного року, а потім вісім місяців піде на монтаж обладнання і запуск виробництва. Монтажем займатиметься канадська фірма, вона ж здійснюватиме нагляд за роботами.

Крім того, Держкомзем погодив дві ділянки, які інвестори розглядають для потенційного розміщення виробництва. Обидві ділянки розташовані неподалік Бродів – площею понад 500 гектарів кожна. На початку наступного року компанія планує викупити ці ділянки у міста і вже розпочинати будівельні роботи. Проектом передбачено створення комплеску, де буде безвідходне виробництво. Окрім переробки нафти, планується будівництво електростанції та підприємств, які за рахунок цієї енергії займатимуться переробкою сільськогосподарської продукції. Загальна вартість проекту – три млрд доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *