ОСТАННІ НОВИНИ

Приватні таксисти знову пікетували мерію

|

Близько двохсот приватних таксистів провели сьогодні попереджувальну акцію протесту під стінами міської ради Львова. Мета їх пікету двояка – вони незадоволені редакцією законопроекту про внесення змін до закону про автомобільний транспорт, а крім того, вимагають від керівництва міста розглянути доцільність перебування на займаній посаді начальника управління транспорту і зв’язку Ярослава Вовчака.

Як повідомив журналістам правовий інспектор Конфередерацї вільних профспілок України Андрій Корчинський, таксисти наполягають на кількох пунктах – визначенні замовника перевезень на таксі, щоби місцева влада не могла сама визначати перевізника, як це є у деяких містах України зараз. Ткож таксисти вимагають визначення терміна „стоянка таксі”, бо теперішня його редакція унеможливлює тривале очікування на пасажира. Крім того, вони не погоджуються з визначеням таксометра, поданим у проекті, бо там визначено цей прилад як фіскальний касовий прилад. З іншого боку, не визначено чітко перелік документів, необхідних для здійснення перевезень – у проекті подано формулювання „інші документи, передбачені законодавством України”.

А.Корчинський зазначив, що таксисти скерували листа до мінтрансу та Верховної Ради і чекають два дні на реакцію. „Якщо не буде відповіді, то ми розпочнемо акцію, яка триватиме постійно. Якби проект пішов на друге читання і наші пропозиції не були враховані чи заблоковані, то ми влаштуємо безтермінову акцію протесту з масовими виїздами, перекриванням трас, поки Президент не накладе на нього вето” – сказав він.

З іншого боку, таксисти вимагають від керівництва міста розглянути доцільність перебування на посаді начальника управління транспорту і зв’язку Ярослава Вовчака. Незабаром відповідне звернення буде скеровано на ім’я в.о міського голови Зеновія Сірика.

Як вважає А.Корчинський, саме Я.Вовчак винен у корках в центрі міста, бо з одного боку, не робляться об’їздні дороги, а з другого – практично всі приміські маршрутки тепер їдуть через центр Львова, що також ускладнює рух. Крім того, А.Корчинський вважає, що Я.Вовчак з якихось міркувань не хоче зайнятися визначенням місць для стоянок таксі.

До пікетувальників вийшов в.о. міського голови Львова Зеновій Сірик, який під час розмови зазначив, що підтримує їх вимоги щодо змін до закону, а щодо вимог на місцевому рівні, то як зазначив З.Сірик, не можна звинувачувати Вовчака щодо об’єзних доріг, бо на це потрібні кошти у міському бюджеті і це має затверджувати міська рада. Що ж стосується облаштування стоянок, то З.Сірик обіцяв це питання вивчити. Він запросив представників таксистів до себе на зустріч цієї п’ятниці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *