ОСТАННІ НОВИНИ

Святий Миколай принесе подарунки 6 тисячам вихованців інтернатів та сиротинців

|

Понад 500 помічників Святого Миколая з 15 до 25 грудня проїдуть 5000 км для того щоб діти з інтернатів, що проживають в інтернатах та сиротинцях Львівської області отримали свої персональні подарунки. Так завершиться дев’ята благодійна акція “Святий Миколай”, яку щорічно організовують Мальтійська служба допомоги та молодіжні організації Львова. Подарунки від Святого Миколая отримають 6000 дітей з 41 інтернату та сиротинця.

З благословення Кардинала Гузара в акції співпрацюють 19 молодіжних організацій різного спектру діяльності, але усі вони об’єднані ідеєю допомоги дітям. Волонтери допомагали дітям писати листи до Святого Миколая, пакувати подарунки, збирали пожертви для акції.

Завдяки минулорічній подібній акції року вдалося знайти партнерів для інтернату №100 для сліпих дітей. В ньому замінено 120 старих ліжок на нові з ортопедичними матрацами, відремонтовано кухню та їдальню. „Святий Миколай” допоміг придбати до Лівчицького інтернату обладнання для майстерні, а до Верхнього Синьовидного нові газові плити.

Одним з інтернатів, який отримав „інвестицію” від Святого Миколая був інтернат №104 в Брюховичах. Він є одним з 11 інтернатів, в якому виховуються діти з вадами розвитку, один з 31, які є у Львівській області. Зусиллями інтернату та львівської громади тут поновили обладнання для столярної майстерні, обладнано та відремонтовано медпункт.

Акція вже давно вийшла за межі інтернатів. Впродовж трьох років подарунки отримують 300 дітей хворих на дитячий церебральний параліч, якими опікується товариство „Надія”, діти з малозабезпечених сімей. Знають „львівського” Миколая і за межами області. Співпрацею з мережею автозаправних комплексів „ОККО” підтверджується гасло „Схід і Захід разом”. Подарунки зі Львова отримують інтернати з восьми областей України та міста Києва. На 96 заправках встановлено скарбнички для збору доброчинних пожертв, які добродійник примножує у п’ять разів, а кошти перераховуються інтернату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *