ОСТАННІ НОВИНИ

До 100-літнього ювілею львівському музею надали статус національного

|

Президент України Віктор Ющенко підписав указ про надання Науково-мистецькій фундації митрополита Андрея Шептицького – Національному музею у Львові – статус національного та постановив й надалі іменувати його – Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького.

Таке рішення прийнято зважаючи на особливе значення Науково-мистецької фундації митрополита Андрея Шептицького у справі збереження, вивчення, пропагування мистецької спадщини України та відродження національної культури, повідомляє офіційний сайт Президента.

Урочистості з нагоди 100-літнього ювілею науково-мистецької фундації Митрополита Андрея Шептицького – Національного музею у Львові, відбулися вчора, 11 грудня, у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької. Ведучі вечора – заслужений артист України Григорій Шумейко та Марія Шумейко – розповіли присутнім в залі опери про історію заснування та функціонування Національного музею, акцентуючи основну увагу на діяльності його фундатора Андрея Шептицького та першого директора Іларіона Свєнціцького.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *