ОСТАННІ НОВИНИ

П’ятак зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Французької Республіки в Україні

|

Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Валерій П’ятак зустрівся сьогодні з Надзвичайним та Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Жаном-Полем Везіаном. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Під час зустрічі французького гостя ознайомили з політичною та економічною ситуацією в області. Зокрема Валерій П’ятак наголосив на значному поліпшенні інвестиційного клімату в Україні та на Львівщині зокрема. Водночас заступник голови Львівської ОДА зазначив, що станом на 1 жовтня 2005 року французькими інвесторами в економіку області внесено інвестицій на суму 8,2 млн.дол.США, що становить 2,2 % від їх загального обсягу в область.

Валерій П’ятак повідомив, що вже наступного року Львівщина запропонує кілька десятків інвестиційних проектів, які можуть зацікавити французький бізнес. Він також згадав про значні можливості для інтенсифікації українсько-французьких відносин у галузі науки, освіти та культури.

Жан-Поль Везіан у свою чергу розповів про численні політичні контакти між вищим керівництвом двох держав. За його словами, сьогодні вони поступово доповнюються контактами економічними. Водночас Надзвичайний та Повноважний Посол Французької Республіки в Україні навів конкретні приклади участі французьких бізнесменів в українських проектах, зокрема в реалізації програми „Укриття” на Чорнобильській АЕС. Французький капітал також брав участь в конкурсі з приватизації „Криворіжсталі”. Дипломат висловив переконання, що контакти між діловими колами України та Франції стануть ще більш інтенсивними після парламентських виборів в Україні.

Учасники зустрічі висловили вдячність один одному за теплу і невимушену розмову, а також обмінялися подарунками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *