ОСТАННІ НОВИНИ

Шкіль проти реклами пива вдень

|

Народний депутат України Андрій Шкіль запропонував заборонити рекламу пива у денний час. Він вніс на розгляд парламенту відповідний проект закону “Про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів щодо шкідливості споживання алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів”, розроблений фракцією Блоку Юлії Тимошенко. Про це повідомляє офіційний сайт БЮТ.

Цим законопроектом БЮТ пропонує на законодавчому рівні дати визначення поняттю «пиво» та заборонити його рекламу вдень на рівні з подібною забороною решти алкогольних напоїв. Законопроектом передбачається заборона пропагування споживання алкоголю, пива та тютюнових виробів.

Також народні депутати планують заборонити споживання цієї продукції в підземних переходах, переходах метро, місцях загального користування, житлових будинків, громадських туалетах, а алкоголю та пива, окрім цього, – на вулицях, у скверах, парках та інших громадських місцях. Також, у разі прийняття цього закону, буде заборонено продаж пива тим, хто не досягнув 21 року. За порушення даних норм передбачається адміністративна відповідальність у вигляді штрафів.

Автор законопроекту очікує «позитивних соціальних та моральних наслідків» у разі прийняття таких змін. «Вживання алкогольних напоїв та пива за останні роки стало національною проблемою. Близько семи мільйонів людей мають захворювання, пов’язані із вживанням алкоголю», – заявив Шкіль. Він також підкреслив, що у нашій країні «знищена культура пиття – алкогольні напої вживаються, де завгодно». На його думку, «протидія цьому з боку держави не достатня». Народний депутат додав, що у майбутньому такі норми можна буде ввести і для інших слабоалкогольних напоїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *