ОСТАННІ НОВИНИ

Яворівський вступив до фракції БЮТ

|

Голова Національної спілки письменників України, народний депутат від Львівщини Володимир Яворівський написав заяву на вступ до парламентської фракції Блоку Юлії Тимошенко. Він повідомив, що вирішив зробити це 22 листопада, після святкування річниці Помаранчевої революції. Про це повідомляє офіційний сайт БЮТ.

«Коли Роман Безсмертний заявив, що НСНУ готовий до об’єднання з БЮТ за умови, якщо Тимошенко не буде Прем’єром, я сказав йому: «З такими фразами ідуть на війну, а не на перемирення», – заявив Яворівський.

Він розповів, що прийшов до НСНУ на хвилі новорічної, інавгураційної ейфорії, коли всі думали, що буде створена мега-партія, патріотична, могутня сила. Але швидко з’ясувалось, що туди фактично нікого не запрошували ні з ПРП, ні з УРП, ні з Руху. Партія була створена під кількох людей.

Народний депутат повідомив, що на його перехід до Блоку Юлії Тимошенко також вплинув розкол помаранчевих сил та меморандум Ющенка-Януковича, який повністю реанімував Януковича. Яворівський різко виступив на з’їзді НСНУ, де сказав, що «партія повішалась на шию Віктора Ющенка і в такий спосіб вважає, що вона пройде у парламент». Останньою краплею Яворівський називає святкування річниці Майдану.

Він також додав, що з Юлією Тимошенко у них завжди були «хороші стосунки – ми разом проходили вибори, разом із нею і з Турчиновим їздили по Україні». Яворівський також вважає, що саме політична сила Тимошенко здатна протистояти Януковичу.

Він підкреслив, що поки не став членом партії «Батьківщина», але, за його словами, його запросили до списку БЮТ. «Ми всі у партії «Реформи і Порядок» вірили, що приєднаємось до Юлії Тимошенко, але, на превеликий жаль, голова партії, з моєї точки зору, не зовсім адекватно оцінив ситуацію. І тепер так сталося, що мої колеги, яких я глибоко шаную – і Соболєв, і Філенко, і Стецьків, й інші, залишились на сьогоднішній день у підвішеному стані», – сказав Яворівський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *