ОСТАННІ НОВИНИ

Затверджено план заходів до 115-річчя Коновальця

|

Голова ЛОДА Петро Олійник затвердив план заходів, пов`язаних з відзначенням 115-ї річниці від дня народження Євгена Коновальця, передає прес-служба ЛОДА. Планується провести урочисту академію у приміщенні Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької, урочисті заходи в районах та містах обласного значення.

Крім того, протягом квітня-червня 2006 року проводитимуться тематичні наукові конференції, круглі столи та наукові читання до 115-ї річниці від дня народження Є. Коновальця за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та науковців. У цей же час організовуватимуться цикли теле- і радіопередач, публікації у місцевій пресі матеріалів, присвячених життю і діяльності голови проводу ОУН.

Для школярів Львівщини планують провести уроки історії, присвячені життю і діяльності Є. Коновальця, а у військових навчальних закладах області – тематичні заняття та урочисті заходи присвячені його героїчній діяльності.

Керівник області доручив галузевим управлінням протягом грудня п.р. розробити комплекс заходів щодо подальшого розвитку Львівського історичного музею „Історико-меморіальний музей Є. Коновальця” в с. Зашкові Жовківського району. Для школярів та молоді на місці музею організовуватимуться екскурсії.

Петро Олійник запропонував передбачити кошти на закупівлю книги Я. Сватка “Євген Коновалець – творець ОУН” в обласній програмі підтримки книговидання для бібліотек освітніх закладів області та на виготовлення поштової марки, буклету, календарика і значка з нагоди відзначення 115-ї річниці від дня народження Є. Коновальця.

У рамках святкувань планується провести Молодіжний фестиваль “Ми вас пам`ятаємо”. Голова облдержадміністрації доручив звернутися до Комісії з державних нагород та геральдики при Президентові України з пропозицією встановити почесну відзнаку імені Є. Коновальця.

Коновалець Євген (14.6.1891-23.5.1938) – визначний український військовий і політичний діяч, полковник Армії УНР, командант УВО, голова Проводу українських націоналістів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *