ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник зуcтрівся з послом Голандії

|

Голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник провів робочу зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Нідерландів в Україні Роном Келлером, також був присутній почесний консул Королівства Нідерландів у Львові Богдан Панкевич, повідомила прес-секретар голови ЛОДА Іванка Попович.

Під час розмови пан Посол зазначив, що закриття спеціальних економічних зон в Україні – це фактор нестабільності для іноземних інвесторів. «Але я зроблю усе, що залежить від мене, як Посла в Україні, щоби донести до наших бізнесменів про стабілізацію ситуації, боротьбу з корупцією у вашій державі та про сприятливий інвестиційний клімат на Львівщині, — повідомив Рон Келлер. – Я думаю, що в наступному році буде вирішено питання про спрощений в’їзд українців до країн Європейського Союзу і очевидно, що таке рішення поглибить двосторонні контакти».

Керівник області під час спілкування зазначив, що в наступному році на Львівщині планується створення близько 40 технопарків – їх привабливість для іноземного інвестора полягає у тому, що ці території вже будуть мати усі дозвільні документи і інвестори зможуть у максимально короткий термін реєструвати підприємства і працювати.

Протягом 9 місяців 2005 році зовнішньоторговельний оборот товарами підприємств та організацій області з Королівством Нідерланди склав 36,4 млн. дол. США (3,3% від загального обсягу зовнішньої торгівлі області). Експортні поставки підприємств області до Королівства Нідерланди складають 9,1 млн.дол. США (2,1% від загального обсягу експорту), імпортні – 27,3 млн. дол. США (4,1% загального обсягу імпорту). Порівняно з відповідним періодом 2004 роком обсяг зовнішньої торгівлі області з Королівством Нідерланди збільшився на 16,2 млн.дол.США (або на 44,5%), що відбулось за рахунок значного збільшення імпорту на 17,7 млн. дол. США (або майже у 3 рази).

Станом на 1 жовтня 2005 року сума інвестицій з Королівства Нідерланди складає 8,4 млн. дол. США або 2,3% від загального обсягу іноземних інвестицій в область. За участю нідерландського капіталу на території області утворено 16 підприємств. На 1 січня 2005 року загальний обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку регіону склав 371,3 млн.дол.США.

Найбільші обсяги нідерландських інвестицій внесені у такі підприємства як ТзОВ “Львів-Петроліум” (торгівля паливно-мастильними матеріалами), ТзОВ „Е Ван Вайк і Моя Логістик” (вантажні транспортні перевезення). ТзОВ “Юнайтед Артистик Воркс ЛТД” (виробництво товарів народного вжитку із скла, металу, кераміки), ТзОВ “Фортуна-Львів” (переробка с/г продукції), ТзОВ “Голукр-Інвест” (деревообробка).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *