ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра таксисти Львова відновлять акції протесту

|

Завтра таксисти розпочнуть другий етап акцій протесту, оскільки в законопроекті “Про автомобільний транспорт” не було враховано їх пропозицій, про це сьогодні повідомив правовий інспектор по регіонах України Конфедерації Вільних профспілок України Андрій Корчинський.

Причину відновлення акцій протесту таксисти називають не враховані пропозиції порофспілок в законопроекті „Про автомобільний транспорт”, який розглядали в другому читанні. Зокрема організатори вважають, що закон є не чіткий і не конкретний, оскільки в ньому не визначено замовника перевезення на таксі, стоянка таксі зазначена як зупинка, а це в свою чергу означає, що не буде можливості орендувати землю у місцевих органів влади на стоянки таксі.

“Ми будемо звертатися до 17 співавторів цього закону та тих, хто брав участь у нараді”, – наголосив заступник голови Професійної спілки таксистів України у Львівській області Ігор Михайльський.

Крім того, таксистів не влаштовує, що таксометри в законі зазначені як прилад з реєстрацією, що попадає під визначення як касовий апарт та інші положення, які, на їх думку, не мають чіткого визначення. До тго ж не має чітко врегульованого питання цін на паливо.

„Ми хочемо чітких і конкретних визначень в законі і якщо нам не вдасться врегулювати питання мирним шляхом, то 9 грудня ми розпочнемо безстрокову акцію протесту, яка охопить всю Україну”, – сказав А. Корчинський.

Основне питання, яке турбує таксистів це легалізація таксі. За словами Ігора Михальського, загалом в Україні 150 тисяч таксистів, але лише 14-15 тисяч – легальні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *