ОСТАННІ НОВИНИ

Соціальний центр матері та дитини працюватиме на Львівщині

|

Соціальний центр матері та дитини, мета якого – надання соціальних послуг жінкам, які опинилися в складних життєвих обставинах, що перешкоджають виконанню материнського обов’язку, працюватиме відтепер і на теренах Львівщини. Заклад функціонуватиме як місце тимчасового проживання жінок на сьомому – дев’ятому місяці вагітності та матерів з дітьми віком до 18 місяців. Про це йдеться у розпорядженні голови облдержадміністрації Петра Олійника., повідомляє прес-служба ЛОДА.

Основні завдання Центру – надання безплатних психологічних, соціально-педагогічних, правових, соціально-економічних та інформаційних послуг особам, що тимчасово у ньому проживають. Крім цього жінок забезпечуватимуть харчуванням, для них будуть створені належні психолого-педагогічні і житлово-побутові умови. Також особи, що тимчасово прживатимуть у центрі, матимуть зиогу здобути освіту, фах, навички самостійного життя з дитиною поза межами Центру, захист їх прав та інтересів.

Центр відповідно до покладених на нього завдань забезпечує проведення попередньої співбесіди спеціаліста-психолога з жінками, які звертаються до центру, ознайомлення їх з правилами внутрішнього розпорядку та метою роботи працівників центру, за домовленістю з керівництвом закладів охорони здоров’я організовує проведення спеціалістами центру психологічної діагностики та надання психологічної допомоги жінкам, що перебувають в акушерсько-гінекологічних, неонатологічних та педіатричних відділеннях, на підставі діагностики розробляє план соціального супроводу осіб, що тимчасово проживають у центрі, де визначає форми і методи взаємодії з метою досягнення максимального ефекту в інтересах матері і дитини, проводить соціальне інспектування (нагляд, контроль, аналіз та експертизу) умов проживання осіб після вибуття їх із центру, проводить з особами, що тимчасово проживають у центрі, індивідуальні та групові корекційні заходи, надає психотерапевтичну допомогу, кваліфіковані консультаці (психологічні, педагогічні, медичні, правові), у разі потреби організовує їх госпіталізацію та клінічне обстеження, забезпечує виконання індивідуальних програм адаптації, реабілітації та реінтеграції в суспільство осіб, що тимчасово проживають у центрі, порушує клопотання про притягнення до відповідальності посадових осіб, винних у порушенні прав та інтересів осіб, що тимчасово проживають у центрі, веде облік соціальної роботи з особами, що тимчасово проживають у центрі, готує статистичні, інформаційні та аналітичні матеріали з питань, що належать до його компетенції.

Організаційно-методичне забезпечення, контроль та координацію діяльності центру здійснює обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Зарахування до центру здійснюється на підставі письмової заяви вагітної жінки (матері) після попередньої співбесіди її з психологом за рішенням директора Центру. Прийняття осіб здійснюється Центром цілодобово. Максимальний термін перебувати особи у Центрі становить 18 місяців.

Відрахування з Центру здійснюється за наказом директора Центру, що видається на підставі особистої заяви особи, що тимчасово проживала у Центрі, у разі досягнення дитиною 18-місячного віку, у випадку викидня або мертвонародженої дитини, засвідчених фактів ухиляння від виховання дитини та дій усупереч інтересам дитини, одноразового грубого або систематичного порушення правил внутрішнього розпорядку Центру.

Після вибуття з Центру особа, що тимчасово в ньому проживала, може бути взята (за її згодою) під соціальний супровід Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем проживання.

Центр очолює директор, що призначається на посаду та звільняється з посади розпорядженням голови обласної державної адміністрації за поданням Львівського обласного центру соціальних служб для молоді.

Центр є юридичною особою, має самостійний баланс, рахунки в органах Державного казначейства та установах банків, печатку із своїм найменуванням, штампи та бланки. Штат новоствореного Центру передбачає семеро осіб.

Керівник області доручив головному фінансовому управлінню облдержадміністрації здійснювати видатки на утримання центру за рахунок коштів загального фонду обласного бюджету.

Контроль за виконанням розпорядження покладено на заступника голови обласної державної адміністрації Ярослава Пітка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *