ОСТАННІ НОВИНИ

Знайти убивць Сенчука майже неможливо?

|

Анонімний посадовець МВС України вважає, що шанси знайти убивць Степана Сенчука практично дорівнюють нулю, передає ЗІК.

«Інформація, яка вчора, «облетіла» українські ЗМІ, про те, що «вбивці колишнього губернатора Львівської області Степана Сенчука вже мертві» є не чим іншим, як припущенням самих журналістів, оскільки вона ні на чому конкретно не базується. На цей час навіть цю версію, що кілер чи кілери, адже достеменно так і невідомо, скільки осіб було в машині, з якої розстріляли Степана Сенчука, вже мертві – правоохоронці серйозно не відпрацьовують. Звісно, це не виключається, але судячи з «почерку» цього замовного вбивства, шанси знайти кілера, який вбив колишнього губернатора, навіть мертвим, – практично дорівнюють нулю», – так прокоментував Західній інформаційній корпорації інформацію, розміщену 6 грудня в низці українських ЗМІ про те, що за припущенням джерел у львівських правоохоронних органах, вбивці С.Сенчука вже мертві, посадовець МВС України, який не побажав оприлюднювати прізвище.

За твердженням посадовця МВС України, «кілери такої категорії не є «одноразовими», їх, якщо так можна висловитися, «бережуть» для виконання найбільш делікатних і важливих «справ». Вбивство Степана Сенчука відноситься до саме таких «справ».

Співрозмовник агентства припустив, що виконавця злочину може вже давно не бути на теренах України, «зрештою, не можна виключати, що його сюди спеціально «доставили» з іншої країни. Не беруся припускати, чи з теренів СНД чи, можливо, із-за кордону, проте таких виконавців-«профі» – одиниці, і правоохоронці практично нічого про них не знають. Малоймовірно і те, що «пальчики» кілерів є міліцейських базах».

Також, за інформацією джерела, «виявлені у кинутому вбивцями автомобілі відбитки пальців – ще нічого не значать. З ними проводиться відповідна робота, однак вони можуть належати будь-кому, в тому числі і колишньому власнику машини чи його пасажирам та знайомим».

«Автомобіль не було викрадено, що сам по собі факт промовистий. Адже викрадене авто розшукували б, і він міг потрапити в поле зору працівників міліції. Його буквально за кілька тижнів перед вбивством було куплено (відповідно, з офіційним оформленням в нотаріальній конторі) у мешканця Львівщини. Щоправда, як з’ясувалося, покупець скористався паспортом мешканця одного із сіл сусідньої області, який загубив його ще близько року тому. Ну, а прикмети покупця, коли не відомо його справжнє прізвище і місце проживання – досить мала зачіпка, щоб його знайти і вийти на злочинців. Знову ж таки все це свідчить про те, що до злочину ретельно готувалися, і голову спостережної ради концерну «ЕкоЛан», мабуть, «замовили» ще на початку листопада», – повідомило джерело.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *