ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОДА підтримала вимоги дітей війни

|

Близько 200 осіб: представники соціалістичної партії, громадської організації „Захист дітей війни”, спілки молодих соціалістів та ветерани пікетують в ці хвилини під стінами обласної держадміністрації, вимагаючи передбачити в бюджеті на 2006 рік фінансуавння на соціальний захист дітей війни. Вони намірені передати голові ЛОДА Петрові Олійнику відповідне зверення, яке Олійник як представник Президента на Львівщині, має передати Ющенкові. Соціалісти обіцяють пікетувати ЛОДА щодва тижні, доки їх вимоги не будуть виконані.

Пікетувальники тримають в руках плакати „Ми ніколи і нікому не дозволимо знущатися з дітей війни!” та „Діти війни влаштують свій майдан!”. Президента просять забезпечити соціальний захист понад шести мільйонів громадян України, на яких розповсюджуються пільги закону „Про соціальний захист дітей війни”. Цікаво те, що соціалісти вимагають передбачити пільги не лише для дітей фронтовиків, але й для дітей вояків ОУН-УПА та репресованих українців.

Відтак до пікетувальників вийшов заступник голови ЛОДА з соціальних питань Ярослав Пітко, який пообіцяв, що їхні вимоги будуть передані в Київ, а обласна держадміністрація повністю підтримує ці вимоги. „Моя позиція – закон повинен виконуватися. Ми розцінюємо цю акцію як таку, що має право відбуватися і заслуговує на підтримку”, – сказав Ярослав Пітко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *