Почалася гра на зниження акцій НПК «Галичина»

|

Намічений на 15 грудня аукціон з продажу 32,86% акцій НПК «Галичина» продовжує привертати увагу як економістів, так і політологів, повідомляє proUA з посиланням «Подробиці».

Експерт R&J Investments Володимир Плотніков вважає, що «у співвласника ВАТ «Галичина» Єремєєва є всі підстави для того, щоб викупити 32% акцій компанії. Панові Єремєєву, виснаженому передвиборною кампанією Народної партії, не залишається нічого іншого, як прагнути грати на зниження пакету».

Єремєєв у спробі збити ціну пакету акцій «Галичини» заявляє про непрозорість майбутнього аукціону. В свою чергу, заяви Єремєєва спростовує президент ПФТС Ірина Заря, котра впевнена, що конкурс, який проводиться у формі аукціону, за своєю природою не може бути непрозорим. Немає способу фальсифікувати відкриті аукціонні торги.

Директор Центру соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв, аналізуючи ситуацію з погляду політолога, відзначив, що «сьогоднішня активність Єремєєва, котрий контролює цей завод, пов’язана з побоюванням втратити контроль над грошовими потоками «Галичини». Стратегічний інвестор, купивши 32,86% акцій, ініціюватиме купівлю і держпакету, що становить 25%. Можливе зменшення контролю Єремєєва над грошовими потоками НПК «Галичина» може ослабити його роль як одного з найбільших фінансових донорів Народної партії».

Бажання взяти участь в аукціоні вже висловили кілька російських і західних нафтових компаній, а також західний інвестфонд. В умовах жорсткої конкуренції експерти чекають істотного подорожчання ціни пакету в процесі публічних аукціонних торгів. Начальник аналітичного відділу компанії «Тект-брок» Ігор Путілін вважає, що результатом торгів стане зростання ціни пакету акцій НПК «Галичина» на 50%. До проведення торгів залишається 10 днів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *