ОСТАННІ НОВИНИ

Копія Туринської плащаниці виставлена у Соборі Юра

|

Учора в Архікатедральному соборі святого Юра виставили копію Туринської плащаниці, яку за всіма канонами виготовили в Італії спеціально для України. Чин виставлення розпочався молебнем, який очолив Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), Архієпископ Львівський – повідомляє офіційний сайт УГКЦ.

22 листопада опівночі прямим авіарейсом “Рим-Львів” члени оргкомітету привезли до Львова копію Туринської плащаниці, яку виготовили й освятили спеціально для України. Цій події передувала трирічна копітка робота, пов`язана з налагодженням усіх формальностей, необхідних для того, аби наша держава отримала “свою” плащаницю.

Благословення на виготовлення для України копії Туринської плащаниці дав покійний Папа Іван Павло ІІ, а нинішній Святіший Отець Венедикт XVI у момент благословення вже готової копії промовив: “Нехай вона обійме всіх людей на цій землі”.

У своїй промові під час молебня Владика Ігор відзначив: “Ми стаємо перед відбитком тіла Ісуса на полотні, молимося і утверджуємо свою віру в те, що Син Божий прийшов у світ і приніс спасіння усім людям. Він не прийшов, щоб зробити якусь сенсацію: померти, а потім воскреснути. Але він бажає переконувати кожну людину, що він Бог, котрий любить її так, що з любові до неї, за її щастя, заплатив смертю на хресті”.

Після молебня з рук Високопреосвященного Владики Ігоря всі, хто потрудилися, щоб Україна мала цю святиню отримали пам‘ятні грамоти від Святішого Отця Венедикта ХVI та Блаженнішого Любомира (Гузара).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *