ОСТАННІ НОВИНИ

Бабій звернувся до Олійника

|

Звільненний заступник начальника управління освіти і науки ЛОДА Роман Бабій сьогодні оприлюднив свій відкритий лист-звернення до г олови Львівської обласної державної адміністрації Петра Олійника, в якому висловився, що начальник Головного управління освіти і науки ЛОДА П. Хобзей робив усе можливе, щоб позбутись його із управління освіти . Текст листа-звернення подаємо повністю:

“Шановний Петре Михайловичу!

Вдатись до такого незвичного для державного службовця способу спілкування зі своїм керівництвом, як відкритий лист, мене змусила неможливість зустрітись з Вами особисто. Хоча мене неодноразово запевняв заступник голови облдержадміністрації Батенко Т.І., що така зустріч відбудеться.

Під враженням Вашого коментаря Західній інформаційній корпорації (25.11.2005 року) щодо мого звільнення, у якому Ви сказали, що “Усі ми живемо в демократичному суспільстві і працюємо у правовому полі. Будь-яка особа, яка має претензії щодо того чи іншого рішення, може подавати до суду», я вирішив скористатись Вашою порадою щодо звернення до суду. Крім цього, підтримуючи заклики Президента Ющенка щодо прозорості та відкритості роботи органів влади та їх посадових осіб, я вирішив оприлюднити окремі факти роботи у “правовому полі” облдержадміністрації щодо моєї справи. Спробую викласти їх, посилаючись на документи.

Уся суть ситуації навколо мене полягає у тому, що теперішній начальник Головного управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації П.Хобзей висловлює щодо моєї особи особисте несприйняття. Звичайно, що це його право. Але ж одних претензій щодо мого фахового рівня ні він, ні керівництво ОДА не висловлювали. Однак, відносини в органах влади між державними службовцями регулюються законодавством про державну службу та трудовим законодавством, а не власними забаганками керівника, на кшталт: хочу – звільню, хочу – помилую. П.Хобзей протягом останніх 7 місяців робив усе можливе й неможливе, щоб позбутись мене з управління освіти. В принципі це підтвердило і службове розслідування, за результатами якого складено акт у якому стверджується, що конфлікт між мною та П.Хобзеєм “носить особистісний характер”.

Я неодноразово звертався до Вас, Петре Михайловичу, з проханням про особисту зустріч. Однак, ви надали перевагу дослідженням анонімок, у яких щодо мене містилась наклепницька та неправдива інформація. Ви доручили вивчити ці “документи” (зареєстровані канцелярією облдержадміністрації у берез ні ц.р.). Хоча відповідно до ст. 8 Закону України “Про звернення громадян” анонімні звернення розгляду не підлягають. Хотів би проінформувати Вас, що відповідно до офіційних висновків графологічної експертизи автори цих анонімних звернень встановлені і відповідні матеріали будуть долучені до справи щодо захисту моєї честі та гідності.

Нагадую, що на мою вимогу було проведене службове розслідування. Відповідно до листа Секретаріату Президента України від 21.10.05 № 9-12/815 та доручення Начальника Головдержслужби України дане питання вивчала відповідна комісія. Окремі матеріали досліджувала і Прокуратура Львівської області. І що ж встановили усі вище перелічені комісії та інституції? Цитую документи:

Відповідь Головного управління державної служби України від 18.11.2005 р. № 70/1135: “1. Інформація щодо порушення етики поведінки державного службовця з боку начальника Головного управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації Хобзея П.К. підтвердилася (підкреслення тут і далі мої.-Р.Б.)частково (таке враження, що людину можна образити частково.-Р.Б.). 2. Інформація щодо неприйняття рішення за результатами службового розслідування, проведеного згідно з розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації від 08.06.05 № 414 “Про проведення службового розслідування” керівником державного органу, який прийняв рішення про проведення службового розслідування, підтвердилася. 6. Зміна штатного розпису Головного управління освіти і науки облдержадміністрації на 2005 рік проведена без прийняття відповідного розпорядження Львівської облдержадміністрації. Інформація наведена у зверненні начальника Головного управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації Хобзея П.К. від 30.08.05 № 8-6/1495 до голови Львівської облдержадміністрації та у попередженні про вивільнення Вас … про те, що зміни внесені до штатного розпису Головного управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації відповідно до розпорядження голови Львівської облдержадміністрації від 21.06.05 № 453 “Про впорядкування структури облдержадміністрації”, не відповідає дійсності. 10. В структурних підрозділах Львівської облдержадміністрації також мають місце порушення вимог нормативно-правових актів щодо виїздів за кордон працівників місцевих державних адміністрацій…”.

Відповідь Прокуратури Львівської області від 14.11.2005 р. № 07/1-534-05 (до речі, надана з порушенням термінів розгляду): “Перевіркою додержання законодавства про звернення громадян в Львівській ОДА при розгляді Вашого звернення виявлено факт порушення встановленого законом терміну при розгляді заяви та зміну дати відправлення відповіді. Стосовно винної особи прокуратурою області винесено постанову про порушення дисциплінарного провадження”.

Більше того, 25.08.2005 р. П.Хобзей звернувся до Вас з поданням щодо перевірки факту вчинення мною можливих корупційних дій під час відрядження 30.12.2004 р. до Республіки Польща. На основі цього Ви звернулись до Прокуратури Львівської області. Однак, уся ця справа грунтувалась на сфальсифікованих документах. До цієї “спецоперації” П.Хобзей навіть “підключив” співробітників СБУ. Усе це підтверджує відповідь Прокуратури Львівської області від 07.11.2005 р. № 07/1-534-05. Цитую:”Встановлено, що 14.07.2005 року на ім’я начальника УСБУ у Львіській області надійшов запит за підписом начальника головного управління освіти і науки Львівської ОДА Хобзея П.К. з проханням перевірити дані щодо перетину Вами державного кордону…”. Хоча яке відношення спецслужба має до перетину кордону? Однак, вона береться до виконання “доручення” пана Хобзея, хоча б мала такий лист відповідно до чинного законодавства “закинути” в глибокий ящик і забути про нього! Цитую далі відповідь прокуратури: “Керівництвом УСБУ у Львівській області за неналежне виконання службових обов’язків, що виразилися у передачі (цікаво на якій явочній квартирі відбувалась “передача” цього листа Хобзею.-Р.Б.) незареєстрованого листа на адресу начальника головного управління освіти і науки Львівської ОДА та викладенні інформації, яка частково документальнонепідтверджена, двох співробітників управління притягнуто до дисциплінарної відповідальності”. Таким чином, на підставі сфальсифікованого листа, Хобзей та Олійник просять прокуратуру порушити проти мене кримінальну справу! Однак, 14.11.2005 р. старший прокурор Прокуратури області Н.Бочуляк виніс Постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом мого виїзду за кордон, на підставі ст.6 ч.1 п.2 КПК України. Таким чином, операція по залякуванню Бабія за допомогою Прокуратури провалилась.

І ось, 24.11.2005 р. приблизно о 17.30 год. Хобзей П.К. ознайомив мене (під розписку) з розпорядженням голови Львівської обласної державної адміністрації про моє звільнення з … 23.11.2005 року. Тобто, пропрацювавши цілий день, я довідався, що напередодні був звільнений. Причому з посади першого заступника, на якій не працював і якої офіційно в управлінні освіти і науки не існує. Офіційна мотивація – “у зв’язку з скороченням посади першого заступника”. І це при тому, що ще 8.11.2005 року оголошено конкурс на заміщення вакантної посади заступника начальника головного управління освіти і науки. Увесь цей фарс із звільненням відбувається з порушенням ст. 47 Кодексу законів про працю України.

Таким чином, мені не залишається нічого іншого, як відстоювати свої законні права на працю та оскаржити звільнення, звернувшись до суду.

Принагідно, Петре Михайловичу, хотів би отримати від Вас відповіді на наступні запитання:

1. Чому всупереч Закону України “Про звернення громадян” Ви прийняли до розгляду анонімні звернення щодо мене?

2. Чому Ви, як керівник державного органу, не прийняли рішення за результатами службового розслідування, проведеного згідно з розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації від 08.06.05 № 414 “Про проведення службового розслідування”? Та коли таке рішення буде прийняте?

3. Які заходи і щодо кого були Вами прийняті внаслідок винесення прокуратурою області постанови про порушення дисциплінарного провадження.

4. Прошу пояснити, як можна звільнити людину з посади, на якій вона офіційно не перебуває? І як зрозуміти оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади заступника начальника Головного управління освіти та науки?

5. Прошу повідомити громадськість області про наслідки перевірки управління освіти та науки Контрольнно-ревізійним управлінням.

5. Прошу призначити дату особистої зустрічі з Вами, як з головою Львівської облдержадміністрації, з метою отримання інформації про порушені у цьому листі питання”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *