ОСТАННІ НОВИНИ

Сендак вимагає з’ясувати долю трьох майстерень психлікарні

|

Голова обласної ради Михайло Сендак підготував листи-звернення до голови облдержадміністрації Петра Олійник та прокурора області Євгена Блажівського з вимогою негайно відреагувати на ситуацію із приміщеннями на вул. Кульпарківській, 95, які належать до спільної власності територіальних громад області.

До обласної ради надійшла інформація управління СБУ України в області про “передання 20 червня 2001 управлінням з питань майна комунальної власності ЛОДА з балансу обласної клінічної психіатричної лікарні на баланс лікувально-виробничого підприємства “Реакомплекс” (за згаданою адресою) трьох майстерень (столярної, поліетиленової та картонажної), що перебували у власності Львівської облради, та їх подальшого відчуження протягом 2001-2002 років. Це передання проведено без відповідного погодження та рішення облради, а також всупереч вимогам рішення облради від 16 червня 1998 року “Про делегування ОДА повноважень управління об’єктами обласної комунальної власності”. Рішення гласить, що питання відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад належить до виключної компетенції облради, а безоплатне передання його у власність, оренду, оперативне управління та повне господарське відання – заборонено.

Окрім того, будівлі поліетиленової та столярної майстерень, у зв’язку із заборгованістю ЛВП “Реакомплекс” перед пенсійним фондом та ДПІ на суму 37 тис. грн., були реалізовані Франківським ВДВС з прилюдних торгів на виконання наказів Господарського суду області. А власника майна – обласну раду – не повідомили про дії держвиконавців з відчуження майна.

“Таким чином, службові особи завдали територіальній громаді збитки в особливо великих розмірах”, – йдеться у довідці СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *