ОСТАННІ НОВИНИ

Івана Сварника звільнено з історичного архіву

|

Керівника сектору допоміжних історичних дисциплін Державного історичного архіву Львова Івана Сварника позавчора звільнено за відсутність на робочому місці понад трьох годин і численні порушення трудової дисципліни упродовж жовтня і листопада цього року, повідомив сьогодні під час прес-конференції заступник голови обласної ради Андрій Парубій. “Цей наказ Діана Пельц підписала 30 листопада” – сказав він.

За словами А.Парубія І.Сварник оскаржує своє звільнення у суді, оскільки його відсутність на робочому місці пов’язана із участю у судових справах з приводу крадіжок з історичного архіву, а також із слідчими діями у цій справі, оскільки саме І.Сварник і Галина Сварник були людьми, які винесли на світло історію зі зникненням великого читсла раритетних історичних документів з архіву.

На думку А.Парубія, такі дії керівника архіву пов’язані саме з цим, бо Г.Сварник було звільнено трохи раніше, а пані Пельц доки могла, заперечувала крадіжки з фондів архіву.

Крім того А.Парубій висловив думку, що ще однією причиною звільнення обох Сварників може бути те, що ці вчені входять до складу комісії експертів, яка має дати висновок щодо опису справ. Відтак А.Парубій припустив, що звільняючи Івана та Галину Сварників, керівництво архіву хоче усунути їх від останнього засідання комісії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *