ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна адміністрація і обласна рада домагатимуться звільнення Боряка

|

Львівська обласна адміністрація і рада ставитимуть перед віце-прем’єром Кириленком питання про відповідність займаній посаді керівника Держкомархівів Геннадія Боряка, оскільки вони вважають, що керівництво цього комітету гальмує розслідування справи про кріджки з Львівського центрального державного історичного архіву. Про це під час прес-конференції повідомили заступник голови ЛОДА Тарас Батенко і заступник голови обласної ради Андрій Парубій.

Як зазначив Тарас Батенко, обласна адміністрація неодноразово зверталася до керівництва Деркомархівів щодо невідоповідності займаній посаді Діани Пельц. ”Ми зрозуміли одну річ – скільки б ми не зверталися з листами, ці речі будуть гальмуватися доти, поки головою Деркомархівів буде Геннадій Боряк, тому ми прийняли рішення, що на початку наступного тижня ми з паном Андрієм зв’яжемося з паном Кириленком і будемо ставити перед ним питання щодо доцільності перебування Боряка на займаній посаді” – сказав він.

Т.Батенко заявив, що на його думку, “справа крадіжок з архіву була доведена в тупик саме через непряме блокування з боку керівництва Держкомархівів”. У якості прикладу він навів те, що улітку керівництво як обласної адміністрації, так і обласної ради, а також прокуратура області і УМВСУ у Львіській області зверталися до пана Боряка, з вимогою відсторонити Діану Пельц від керівництва архівом до моменту закінчення слідства, але Г.Боряк проігнорував усі звернення.

На думку Андрія Парубія, така позиція керівника державного комітету може бути зумовлена його ймовірною зацікавленістю у справі – А.Парубій вважає, що крадіжки з архавіу, що докотилися до Києва, могли мати прикриття на найвищому рівні. При цьому він згадав про той факт, що саме екс-віце-прем ’єр Табачник намагався подарувати Львову вкрадені архівні документи.

До речі, зараз справу про крадіжки з історичного архіву передано до Києва у центральний апарат МВС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *