ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові підсумували результати ярмарку вакансій для неповносправних

|

Представницький «круглий стіл» під гаслом “Турбота про інвалідів – справа кожного” пройшов вчора у Львівському обласному центрі зайнятості. Основний акцент дискусії ставився на працевлаштування людей цієї категорії, і був продовженням практичного заходу, який проходив напередодні, а саме ярмарку вакансій для осіб з особливими потребами. Про це повідомила прес-служба ЛОДА з посиланням на обласний центр зайнятості.


Директор обласного центру зайнятості Михайло Хміль ознайомив присутніх з його результатами, що засвідчують про дієвість спільних зусиль працедавців, державних структур, громадських організацій у розв’язанні важливої соціальної проблеми. Так, зокрема, у ярмарку взяли участь 30 підприємств та близько 200 осіб з особливими потребами, 119 з яких скористалися послугами працедавців. А головне 40 осіб досягли домовленості щодо працевлаштування.

Окрім того, люди з обмеженою працездатністю отримали психологічні та юридичні консультації, брали участь у семінарі «Сучасні механізми працевлаштування». Михайло Хміль також підкреслив думку про важливість залучення до розв’язання проблем інвалідів широкого кола найрізноманітніших суспільних структур, комплексного підходу у реалізації наболілих питань. А це – не лише працевлаштування, а й здобуття освіти, професійне навчання та реабілітація, медичне обслуговування.

Під час дискусії представники кадрових служб працедавців запропонували реальні робочі місця для людей з особливими потребами, зокрема робітничих професій.

За підсумками «круглого столу» його учасники запропонували надіслати до Міністерства праці і соціальної політики України свої рекомендації щодо поліпшення життєдіяльності інвалідів, їх адаптації в суспільство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *