ОСТАННІ НОВИНИ

У водовідвідному каналі Добротвірської ТЕЦ виявлено плями невідомої речовини

|

Плями невідомої речовини виявлено учора у водовідвідному каналі Добротвірської ТЕС біля села Руда Кам’янсько-Бузького району, передає прес-центр головного управління МНС у Львівській області.

У водовідвідному каналі Добротвірської ТЕС на поверхні води спостерігаються невеликі плями, які розповсюджені по всій довжині даного каналу 5,5 км., загиблої риби та інших живих водних організмів не виявлено. Для визначення характеру небезпеки (забруднення) представниками державного управління екоресурсів в Львівській області відібрано проби води на аналіз, результати яких будуть готові на протязі 3-х днів.

Учора було проведено позачергове засідання комісії районної комісії з питань ТЕБ та НС, рішенням якої зобов’язано служби району та керівництво Добротвірської ТЕС вжити термінових заходів по виявленню джерела забруднення та припиненню розповсюдженню плям шляхом встановлення бонових загороджень, забезпечити постійний лабораторний контроль за станом води.

На даний час силами аварійної бригади Добротвірської ТЕС для припинення розповсюдження плям на водовідвідному каналі встановлюються захисні бонові загородження. Головним управлінням МНС України в Львівській області дана ситуація контролюється, вживаються організаційні заходи по ліквідації забруднення.

Сьогодні для проведення заходів з ліквідації розливу невідомої речовини (ймовірно нафтопродукту) по встановлення додаткових бонових загорджень на водовідвідний канал Добротвірської ТЕС залучено аварійно рятувальне відділення 3-го регіонального рятувального загону МНСУ (в/ч Д-0090 м. Дрогобич) в кількості 8 чоловік та 1 одиниці техніки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *