ОСТАННІ НОВИНИ

Національний музей у Львові святкуватиме 100-річчя

|

Починаючи з 11 грудня низкою урочистих заходів кілька днів поспіль Національний музей у Львові святкуватиме своє 100-річчя. Відкриватиме святкову програму урочиста академія у Львівському національному театрі опери та балету ім. С.Крушельницької. Наступного дня відбудеться відкриття виставки «Відгомін століть. Із скарбниці Національного музею у Львові» – експонуватимуться твори, які досі ніколи не виставляли.

Зокрема, будуть представлені ікони 14-15 ст., які у 1907 році з Риму привіз митрополит Шептицький, грецька плащаниця 16 ст., глиняна скульптура 3 тисячоліття до н. е., хрести 12-13 ст. Також експонуватимуть шедеври західного мистецтва, серед яких – твори Рембрандта, Тьєполо та Мікеланджело. До слова, «Апостол» Мікеланджело – єдина картина художника, яка нині є в Україні.

У межах святкування 100-річчя Національного музею у Львові також відбудеться відкриття документальної фотовиставки «Національний музей у Львові. Сторінками історії», оновленої виставки «Давньоукраїнське мистецтво кінця 15-18 ст.», презентація альбомів «Національному музеєві у Львові 100 років», «Богородиця з дитям і похвалою» та спеціального випуску мистецького часопису «Артклас», повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *