ОСТАННІ НОВИНИ

Область одержала розрахункові показники для формування місцевих бюджетів

|

Днями область одержала розрахункові показники для формування місцевих бюджетів, врахованих у проекті Закону України „Про Державний бюджет України на 2006 рік”, який поданий Кабінетом Міністрів Верховній Раді України на друге читання, передає прес-служба ЛОДА з посиланням на начальника головного фінансового управління облдержадміністрації Олега Демківа.

Виходячи з цих показників обсяг бюджету Львівської області 2006 року за доходами і видатками загального і спеціального фондів, тобто збалансованого без дефіциту, становить 2783,4 млн. грн., що більше показників, доведених для складання бюджету поточного року, на 572,5 млн. грн. або 25,9 відсотка. Проте, це менше, ніж запросила область, на 688,3 млн. грн. (19,8 відсотка).

Не задовільняє розмір додаткової дотації з держбюджету на зменшення диспропорцій між місцевими бюджетами, врахований у розрахункових показниках на 2006 рік.За словами Олега Демківа, не вирішена проблема фінансування установ культури та органів управління. Коштів, врахованих у контрольних цифрах на 2006 рік, не вистачає навіть на заробітну плату працівників цих галузей. Для проведення витрат по інших статтях установам культури і органів управління потрібно додатково понад 70 млн. грн.

По інших галузях, також не вистачає коштів на інші видатки. У розрахункових показниках на 2006 рік враховано в основному витрати по захищених статтях.Тому продовжується робота, спрямована на оптимізацію розрахункових показників, і ще не втрачена надія, що під час розгляду Комітетом з питань бюджету та Верховною Радою міжбюджетних трансфертів та інших показників державного бюджету на 2006 рік будуть повніше враховані потреби бюджетного забезпечення Львівщини.Поряд з цим, варто відзначити окремі позитиви контрольних цифр на 2006 рік. Зокрема, збільшено розмір дотації вирівнювання з державного бюджету у цілому на 203,2 млн. грн. або на 28,8 відсотка, яка передбачена місцевим бюджетам на 2006 рік у сумі 908,2 млн. грн. На 73,6 млн. грн. або 18 відсотків наступного року зростають також субвенції з держбюджету. вони становлять 482,2 млн. грн.У зв’язку із збільшенням мінімальної зарплати та подальшим реформуванням оплати праці у бюджетних установах у показниках для області додатково враховано кошти на оплату праці з нарахуваннями і на 2006 рік передбачаються видатки на поетапне введення Єдиної тарифної сітки у сумі 101,4 млн. грн.

За рахунок субвенцій з державного бюджету, врахованих у проекті Закону України „Про Державний бюджет України на 2006 рік”, передбачено з бюджету області видатки, яких не було у міжбюджетних трансфертах поточного року, зокрема на:- інформатизацію та комп’ютеризацію загальноосвітніх навчальних закладів у сумі 793,6 тис. грн.;- забезпечення спеціальним обладнанням навчальних закладів для дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку – 4,4 млн. грн.;- здійснення заходів по передачі житлового фонду та об’єктів соціально-культурної сфери – 12,9 млн. грн.;- впровадження заходів, спрямованих на зменшення витрат по виробництву, передачі та споживання теплової енергії – 18,1 млн. грн.;- будівництво, реконструкція та ремонт автомобільних доріг комунальної власності, в першу чергу у сільській місцевості – 10,2 млн. грн.;- придбання тролейбусів і трамваїв – 800 тис. грн.;- придбання шкільних автобусів для сільських загальноосвітніх шкіл – 4,4 млн. грн.;- будівництво газопроводів-відводів та газифікацію населених пунктів, у першу чергу сільських, а також програму енергозбереження та переведення на опалення електроенергією сільських населених пунктів – 24,6 млн. грн.;- здійснення заходів з виконання спільного із світовим банком проекту „Вдосконалення системи соціальної допомоги” – 2,6 млн. грн.- проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів – 9,4 млн. грн.

Деякі державні програми в області будуть реалізуватися за рахунок державного бюджету у централізованому порядку. Це такі, як комп’ютеризація шкіл, придбання підручників, забезпечення інсулінами, оснащення медустанов на селі та здійснення інших програм у охороні здоров’я, на що передбачається більше 81 млн. грн.Більше, ніж на 100 млн. грн. в області передбачається здійснення видатків у централізованому порядку за рахунок державного бюджету на розвиток мережі і утримання автомобільних доріг загального користування.

Продовжуватиметься погашення заборгованості із виплат, передбачених статтею 57 Закону України „Про освіту” за 1997-2002 роки педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям працівників.У проекті державного бюджету на 2006 рік передбачено механізм продовження розрахунків з погашення зобов’язань держави по знецінених грошових заощадженнях громадян в установах Ощадного банку колишнього СРСР за рахунок відповідної субвенції місцевим бюджетам шляхом погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги та енергоносії.

З метою відшкодування завданої шкоди потерпілим внаслідок катастрофи військового літака, що сталася 27 липня 2002 року на Львівському летовищі „Скнилів” у проекті державного бюджету на 2006 рік передбачається понад 10 млн. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *