ОСТАННІ НОВИНИ

Священики Стрийщини зустрілися з головою РДА з приводу міжконфесійних непорозумінь

|

Зустріч священників Стрийщини з головою Стрийської райдержадміністрації Михайлом Василишиним пройшла вчора у Стрию в приміщенні районної адміністрації. Причиною зустрічі стали міжконфесійні непорозуміння в селі Верхня Стинава Стрийського району. Про це повідомляє прес-секретаріат УГКЦ.

Від духовенства в зустрічі взяли участь 12 священиків. В ході засідання обговорювалися пропозиції, які можуть спричинитися до утвердження злагоди та взаєморозуміння між жителями села.

Нагадаємо, що міжконфесійний конфлікт у селі Верхня Стинава розпочався у 1990 році з моменту виходу Греко-Католицької Церкви з підпілля. Православна громада не погодилася, щоб спільно з греко-католиками погодити графік про почергові богослужіння. До 1999 року саме вона молилася в храмі, який, згідно з історичними документами був збудований греко-католиками. В той час греко-католики, молилися на дворі біля храму.

Православна громада також не погодилася з рішенням Верховного Суду України в 1998 році. Воно зобов`язувало обидві громади спільно використовувати храм для почергових богослужінь. З огляду на це на початку 1999 року Львівська обласна рада винесла рішення закрити храм. В жовтні 2004 року православна спільнота знову почала молитися в храмі, не впускаючи туди греко-католиків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *