ОСТАННІ НОВИНИ

На Рава-Руській митниці затримали стародруки

|

Рава-руські митники затримали двох громадян Республіки Польща, які намагались вивезти з України сім книг старовинного видання. Найстаріша зкниг – 1865 року, найновіша – 1928 року видання. Про це повідомила прес-служба Дрежавної митної служби України.

Польські громадяни, прямуючи з України з приватної поїздки автомобілем „Форд”, при перетині кордону заявили лише про наявність у них 280 польських злотих, а вже після перевірки валюти, в ході проведення митного контролю, один з них заявив про наявність в його дорожній сумці незадекларованих чотирьох книг старовинного видання “Trzy siostry”, “Rybaczka”, “Swiat kobiecy”, “Pisma Henryka Sienkiewcza Tom XVIII”, інший заявив про наявність трьох книг “Na gruzach powiesc w dwoh tomach” І та ІІ томи, “Pani Walewska” ІІ том, які також знаходились в його дорожній сумці.

Як пояснили громадяни Польщі, книги вони купили у Львові на базарі, і що вони гадки не мали, що ці книги мають якусь цінність та їх вивезення з території України заборонено. Наразі книги вилучено і відправлено на експертизу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *