ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські нашоукраїнці сформували список кандидатів до Верховної Ради

|

Львівська обласна організація «Народного Союзу Наша Україна» рекомендувала з’їзду НСНУ включити у список «Нашої України» до Верховної Ради України сімох львів’ян на чолі з головою ЛОО НСНУ Петром Олійником. Таке рішення було прийнято 27 листопада, під час другого етапу ІІ конференції ЛОО НСНУ, повідомляє офіційний сайт політпартії.

Шляхом відкритого рейтингового голосування делегати конференції сформували кандидатів у список «Нашої України» до Верховної Ради України від Львівщини у такому порядку:

№ 1 – Петро Олійник, голова Львівської ОДА, голова ЛОО НСНУ (552 голоси)

№ 2 – Володимир В’язівський, член Ради НСНУ, член Президії Ради ЛОО НСНУ (437 голосів)

№ 3 – Михайло Кравець, голова Дрогобицької РДА, член Ради Дрогобицької РО НСНУ (357 голосів)

№ 4 – Тарас Колтик, виконавчий директор ТзОВ «Львівські цінні папери», член Президії Ради ЛОО НСНУ, голова Галицької РО НСНУ м. Львова (342 голоси)

№ 5 – Ярослав Рущишин, генеральний директор ВАТ «Троттола» (308 голосів)

№ 6 – Михайло Шалата, професор Дрогобицького педагогічного університету (307 голосів)

№ 7 – Андрій Парубій, заступник голови Львівської обласної ради (303 голоси).

У голосуванні брали участь дев’ять кандидатів. У рекомендований список потрапили ті кандидати, котрі набрали більш ніж 50% голосів 572-ох присутніх на конференції делегатів. Потрібну кількість голосів не набрали директор ТзОВ «ТОР ПЛЮС», член Ради НСНУ, член Президії Ради ЛОО НСНУ Валерій Калинюк (251 голос) та голова Стрийської РДА Михайло Василишин (220 голосів).

Загалом, у списку претендентів в кандидати до списку «Нашої України» до ВРУ від Львівщини значилося 24 кандидати, 15 з котрих зняли свої кандидатури. Серед них, зокрема, заступник голови Львівської ОДА Тарас Батенко, голова ЛМО НСНУ Олег Мандюк, перший заступник голови Львівської ОДА Мирослав Сеник та інші. Самовідводи аргументували бажанням працювати в регіоні або у Львівській області.

«Учора ми отримали листа з Ради партії про те, аби ЛОО НСНУ рекомендувала включити в список «Нашої України» до ВРУ лише двох кандидатів. Але ми включимо більше, оскільки я впевнений, що після виборів у Верховній Раді опиниться більше, ніж 10 львів’ян, адже список буде посуватися, оскільки багатьом депутатам будуть запропоновані посади в органах виконавчої влади», – наголосив перед голосуванням Петро Олійник.

За його словами, народні депутати України, члени уряду, інші високопосадовці зняли свої кандидатури з рекомендованого списку ЛОО НСНУ, оскільки «вони будуть включені в київську квоту». Серед них міністр Кабінету Міністрів Богдан Буца, І-й заступник Державного секретаря України Іван Васюник, народний депутат України Іван Гаврилюк, міністр будівництва та архітектури Павло Качур та інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *