ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували проект «Віртуальний музей ГУЛАГу»

|

Сьогодні, 25 листопада, у Львові презентували проект «Віртуальний музей ГУЛАГу» (www.gulag-museum.org.ua), який об’єднує експозицію музеїв політв’язнів Західної України. Наразі до віртуального об’єднаного музею входять експонати п’яти музеїв Західної України, – повідомив під час презентації проекту секретар правління товариства «Пошук» у складі міжнародного «Меморіалу» Віктор Федущак. Участь у презентації взяли колишні в’язні ГУЛАГу.

Санкт-Петербурзький Науково-інформаційний Центр «Мемориал» запропонував ідею створення «Віртуального музею ГУЛАГу» (www.gulagmuseum.org). На цьому сайті розмішено фото 1 530 експонатів 67 музеїв з п’яти країн.

«Наш проект об’єднує наразі експозиції Львівського історичного музею, музею політв’язнів у Тернополі, музею політв’язнів у Бучачі, державного краєзнавчого музею у Чорткові, історико-краєзнавчого музею у Теребовлі. Розробка проекту розпочалася у 2004 році. Наш сайт є україно- та російськомовним. Ми плануємо випустити DVD альбом з віртуальним музеєм, який безкоштовно розповсюджуватимемо у школах, бібліотеках», – повідомив В.Федущак.

Загалом, на пострадянському просторі таких музеїв близько 300 (без врахування невеликих сільських музеїв), передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *